Αντλίες θερμότητας

Θέρμανση, κλιματισμός, δροσισμός, ζεστά νερά χρήσης, θέρμανση πισίνας με ενέργεια από το περιβάλλον, Αντικαταστήστε τα συμβατικά συστήματα με μια από τις πιο αποδοτικές ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.

Ηλιακά θερμικά συστήματα

Εκμεταλλευτείτε την αστείρευτη ενέργεια από τον ήλιο για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και θέρμανση.

Φωτοβολταϊκά

Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα από τον ήλιο με αυτόνομα συστήματα ή συστήματα συνδεδεμένα με το δίκτυο (Net-metering).

Σύγχρονα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού

Σύγχρονες τεχνολογίες θέρμανσης – κλιματισμού για χώρους με υψηλές απαιτήσεις άνεσης και αισθητικής.

Επεξεργασία λυμάτων - Βιολογικοί καθαρισμοί

Συστήματα επεξεργασίας λυμάτων για μικρές κατοικίες μέχρι και μεγάλες τουριστικές μονάδες, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων

Παρεμβάσεις σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις για μεγαλύτερη άνεση & οικονομία.

Εναλλακτικά καύσιμα

Δοκιμασμένες τεχνολογίες θέρμανσης

Ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες μας ή θέλετε να ρωτήσετε κάτι;

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για να μας μεταφέρετε ιδιαίτερες πληροφορίες για το έργο σας. Για πιο άμεση επικοινωνία επιλέξετε να μας τηλεφωνήσετε ή να μας αφήσετε μήνυμα στο facebook.

Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις

ανάλυση και περιγραφή
Το λογότυπο της VK Μηχανολόγοι Μηχανικοί.-Μύκονος

Αντλίες θερμότητας

Αναλαμβάνουμε την πλήρη σχεδίαση, προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων αντλιών θερμότητας για θέρμανση, κλιματισμό και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε όλους τους τύπους κτιριακών εφαρμογών.

Κάθε εγκατάστασή μας σχεδιάζεται από την αρχή, μετά από μελέτη των αναγκών και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε εφαρμογής, από την πιο απλή στην πιο σύνθετη, προσπαθώντας να αξιοποιούμε και  την υφιστάμενη εγκατάσταση.

Συνεργαζόμαστε με κορυφαίους κατασκευαστές αντλιών θερμότητας (Daikin, Climaveneta, ΝΙΒΕ) με σκοπό να παρέχουμε σε κάθε περίπτωση εξοπλισμό και υπηρεσίες εγγυημένης και υψηλής ποιότητας.

Τι είναι η αντλία θερμότητας;

Η αντλία θερμότητας είναι μια τεχνολογία που μεταφέρει θερμότητα από τον αέρα εξωτερικού περιβάλλοντος προς τους θερμαινόμενους χώρους ή το νερό χρήσης, εκμεταλλευόμενη τις θερμοδυναμικές ιδιότητες του ψυκτικού κύκλου.

Συμφέρει η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας;

Με κόστος λειτουργίας –60% σε σχέση με ένα συμβατικό σύστημα λέβητα πετρελαίου ο χρόνος απόσβεσης είναι περίπου 4 με 5 έτη, γεγονός που καθιστά την επένδυση ιδιαίτερα συμφέρουσα.   Σε περίπτωση επαγγελματικών εφαρμογών, όπου οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες, η απόσβεση μπορεί να είναι ακόμη συντομότερη.

Επιπλέον η εγκατάσταση συστήματα αντλιών θερμότητας επιδοτούνται από τα περισσότερα προγράμματα ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις, καθώς και από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» του Υ.ΠΕ.Κ.Α. εφόσον   πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Τι πλεονεκτήματα έχει η αντλία θερμότητας;

 • Οικονομική λειτουργία (ως και 60% χαμηλότερο κόστος λειτουργίας από συμβατικό λέβητα πετρελαίου).
 • Ευελιξία και ευκολία εγκατάστασης σε νέες και υπάρχουσες εγκαταστάσεις.
 • Μπορεί να συνεργαστεί με όλα τα συστήματα απόδοσης θερμότητας στους χώρους (θερμαντικά σώματα, Fan coils, ενδοδαπέδια).
 • Δεν έχει κόστος διαχείρισης καυσίμου (δεξαμενή  καυσίμου, παραγγελίες, μεταφορά ξύλων κλπ.) ούτε δεσμεύεται αντίστοιχος χώρος.
 • Έχει χαμηλό κόστος συντήρησης γιατί λειτουργεί χωρίς καυστήρα.
 • Έχει ενσωματωμένο σύστημα αυτόματου ελέγχου και διαχείρισης.
 • Προσθέτει αξία στο ακίνητο καθώς όλο και περισσότεροι γνωρίζουν πλέον τα πλεονεκτήματά της, τα οποία αποτυπώνονται και στα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης.
 • Υπάρχει η δυνατότητα θέρμανσης, ψύξης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης με τον ίδιο εξοπλισμό
 • Είναι ασφαλής στη λειτουργία αφού δε συντελείται καύση
 • Αποτελεί «πράσινη» τεχνολογία αφού έχει πολύ λιγότερες εκπομπές ρύπων.

 Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

 • Σε νεόδμητες κτιριακές εφαρμογές ή ανακαινίσεις, καθώς συνδυάζεται άψογα με ενδοδαπέδια συστήματα θέρμανσης – δροσισμού ή fan coils καθώς και με θερμαντικά σώματα (καλοριφέρ).
 • Σε υφιστάμενα κτίρια για την αντικατάσταση του συμβατικού λέβητα πετρελαίου ή αερίου.
 • Σε περιπτώσεις αυτονόμησης ιδιοκτησιών από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης/κλιματισμού.
 • Για τη θέρμανση ζεστού νερού χρήσης σε κατοικίες και επαγγελματικές εγκαταστάσεις (αθλητικά κέντρα, τουριστικά καταλύματα κλπ.)
 • Για τη θέρμανση νερού πισίνας.

Το λογότυπο της VK Μηχανολόγοι Μηχανικοί.-Μύκονος

Ηλιακά θερμικά συστήματα

Ειδικευόμαστε στην εγκατάσταση κεντρικών ηλιοθερμικών συστημάτων, κάτι που απαιτεί γνώση για το σχεδιασμό και τεχνογνωσία για την κατασκευή. Είναι σύνηθες να συναντούμε εγκαταστάσεις με πολύ ακριβό εξοπλισμό, αλλά με σοβαρά λάθη στο σχεδιασμό και την τοποθέτηση, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν ή να μη λειτουργούν και καθόλου.

Κάθε έργο μας μελετάται από την αρχή, με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε εφαρμογής. Παρέχουμε εγγύηση απόδοσης και λειτουργίας, προσφέροντας  σε όσους μας εμπιστεύονται την ασφάλεια ενός σωστά εγκατεστημένου συστήματος που θα λειτουργεί αποδοτικά, όπως είχε συμφωνηθεί.

Τι είναι τα ηλιοθερμικά συστήματα;

Τα ηλιοθερμικά συστήματα απορροφούν τη θερμότητα της ηλιακής ενέργειας με τη βοήθεια ηλιακών συλλεκτών και τη χρησιμοποιούν για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης ή τη θέρμανση χώρων.

Συνήθως, κατά τις ηλιόλουστες ημέρες του καλοκαιριού, η ηλιακή ενέργεια  επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών σας, ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες καλύπτουν μέρος των απαιτήσεων προθερμαίνοντας το νερό και μειώνοντας έτσι την κατανάλωση συμβατικής ενέργειας (πετρελαίου ή ηλεκτρικής ενέργειας).

  Που μπορούν να χρησιμοποιηθούν;

 • Σε κατοικίες για τη θέρμανση ζεστού νερού οικιακής χρήσης, νερού πισίνας ή και τη θέρμανση χώρων.
 • Σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα για τη θέρμανση ζεστού νερού χρήσης και νερού πισίνας.
 • Σε αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου οι απαιτήσεις σε ζεστό νερό χρήσης είναι αυξημένες.
 • Σε κολυμβητήρια για τη θέρμανση του νερού της πισίνας.
 • Σε βιομηχανικές εφαρμογές όπου υπάρχουν ανάγκες για ζεστό νερό.

Υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις για την εγκατάστασή  τους;

Θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμη στέγη, ταράτσα ή και επιφάνεια στο επίπεδο του εδάφους με προσανατολισμό  κατά προτίμηση μεταξύ νοτιοανατολικού και νοτιοδυτικού.

Η επιφάνεια των ηλιακών συλλεκτών εξαρτάται από τις θερμικές απαιτήσεις της εκάστοτε εφαρμογής και είναι σημαντικό να επιλεχθεί σωστά για τη βέλτιστη απόδοση της επένδυσης.  Στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται η εγκατάσταση θερμοδοχείου για την αποθήκευση της θερμικής ενέργειας, το μέγεθος του οποίου εξαρτάται από τις απαιτήσεις της κάθε περίπτωσης. Επομένως, χρειάζεται κατάλληλος χώρος για την εγκατάστασή του.

 Γιατί να επενδύσω στα ηλιοθερμικά συστήματα;

 • Αντικαθιστούν συμβατικές πηγές ενέργειας (πετρέλαιο, ηλεκτρική ενέργεια) με την αστείρευτη ηλιακή ενέργεια που διατίθεται δωρεάν!
 • Μειώνουν την εξάρτηση από τις διακυμάνσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας ή του πετρελαίου.
 • Ο χρόνος απόσβεσης της επένδυσης είναι μικρός συγκριτικά με τη διάρκεια ζωής τους και μειώνεται όσο αυξάνει η χρήση τους, ιδίως σε επαγγελματικές εφαρμογές.
 • Αποτελούν δοκιμασμένη τεχνολογία πολλών δεκαετιών και έχουν μέση διάρκεια ζωής 25 χρόνια. Πρακτικά πρόκειται για επένδυση χωρίς ρίσκο.
 • Η αξία των ακινήτων που διαθέτουν ηλιοθερμικά συστήματα βελτιώνεται.
 • Για τις επαγγελματικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν ηλιοθερμικά συστήματα, εκτός από τα οικονομικά οφέλη, μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο προβολής και διαφήμισης.

Το κόστος συντήρησης είναι μικρό και όσο υπάρχει ήλιος η θερμική ενέργεια είναι πάντα διαθέσιμη.

Το λογότυπο της VK Μηχανολόγοι Μηχανικοί.-Μύκονος

Φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις

Αναλαμβάνουμε το σχεδιασμό, την προμήθεια και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, αυτόνομων ή διασυνδεδεμένων, για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Σε κάθε περίπτωση εκπονούμε οικονομοτεχνική μελέτη για το βέλτιστο μέγεθος, διάταξη και εξοπλισμό του συστήματος με βάση την ετήσια απόδοσή του και τις  οικονομικές απολαβές. Επιπλέον, στην περίπτωση διασυνδεδεμένων συστημάτων, αναλαμβάνουμε τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών με τη ΔΕΗ και τις υπηρεσίες του δημοσίου.

Πώς λειτουργούν τα φωτοβολταϊκά;

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα μετατρέπουν άμεσα την άφθονη και δωρεάν ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Με  τη βοήθεια κατάλληλου εξοπλισμού και ανάλογα με την εφαρμογή, η ηλεκτρική ενέργεια που αποδίδουν τα φωτοβολταϊκά μπορεί να τροφοδοτήσει άμεσα συσκευές συνεχούς ρεύματος (DC), να αποθηκευθεί για μελλοντική χρήση, να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) και να  διοχετευθεί στο δίκτυο της ΔΕΗ κλπ. 

Αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα (off-grid)

Στα αυτόνομα συστήματα η ηλεκτρική ενέργεια που παράγουν τα φωτοβολταϊκά αποθηκεύεται σε συσσωρευτές (μπαταρίες) για ετεροχρονισμένη χρήση. Συνήθως δεν είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο της ΔΕΗ και συνδυάζονται (υβριδικά συστήματα) με άλλες πηγές ενέργειας όπως ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες) ή ανεμογεννήτριες.

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι ιδανικά σε περιπτώσεις όπου η σύνδεση με το δίκτυο είναι αδύνατη (έλλειψη οικοδομικής άδειας), όταν το κόστος σύνδεσης είναι μεγάλο (λόγω απόστασης) ή όταν υπάρχει απαίτηση αυτονομίας για βασικά φορτία (ηλεκτρονικός εξοπλισμός κλπ.) σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος.

Συστήματα αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό (net-metering)

Ο συμψηφισμός παραγόμενης-καταναλισκόμενης ενέργειας (γνωστός με τον όρο net-metering) αποτελεί ένα από τα εργαλεία προώθησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εφαρμόζεται σε πολλές χώρες. Στα συστήματα αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά καταναλώνεται από τον ίδιο τον παραγωγό (ιδιοκατανάλωση) ενώ παράλληλα του δίνεται η δυνατότητα έμμεσης αποθήκευσης της πράσινης ενέργειας που παράγει στο δίκτυο της ΔΕΗ για ετεροχρονισμένη χρησιμοποίησή της. Με λίγα λόγια το net-metering επιτρέπει στον καταναλωτή να καλύψει ένα σημαντικό μέρος των ιδιοκαταναλώσεών του, ενώ παράλληλα του δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το δίκτυο σαν αποθήκη ενέργειας, αποφεύγοντας την εγκατάσταση μπαταριών.

Πρακτικά, όταν η ενέργεια που παράγει ο αυτοπαραγωγός είναι περισσότερη από αυτή που καταναλώνει εγχέει την περίσσεια στο δίκτυο, ενώ όταν συμβαίνει το αντίστροφο απορροφά ενέργεια από αυτό. Η χρέωση/πίστωση του καταναλωτή αφορά στη διαφορά μεταξύ καταναλισκόμενης και παραγόμενης ενέργειας σε ετήσια βάση.

Τα συστήματα αυτοπαραγωγής (net-metering) μπορεί να αποτελέσουν πολύ συμφέρουσες επενδύσεις, ιδιαίτερα αν συνδυασθούν με αντλίες θερμότητας για τη θέρμανση χώρων και  γενικά στις περιπτώσεις που οι καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος είναι σημαντικές.

Το λογότυπο της VK Μηχανολόγοι Μηχανικοί.-Μύκονος

Σύγχρονα συστήματα θέρμανσης – κλιματισμού

Η εμπειρία μας σε συμβατικές και εναλλακτικές εγκαταστάσεις κτιρίων, σε συνδυασμό με τη διαρκή επιμόρφωσή μας σε νέες τεχνολογίες, μας δίνει τη δυνατότητα να προτείνουμε και να εφαρμόζουμε πάντοτε βέλτιστες τεχνοοικονομικά λύσεις, εξελίσσοντας τις εγκαταστάσεις μας μαζί με την πρόοδο των τεχνολογιών θέρμανσης-κλιματισμού.

Σε τι διαφέρουμε

Αναλαμβάνουμε την ολοκληρωμένη εγκατάσταση ενδοδαπέδιου συστήματος θέρμανσης σε όλα τα είδη κτιρίων και εγγυόμαστε υψηλά επίπεδα άνεσης και υγιεινής.

Εφαρμόζουμε σωστά τον ενδοδαπέδιο δροσισμό, παρέχοντας ένα ευχάριστο περιβάλλον και το καλοκαίρι.

Εγκαθιστούμε συστήματα κλιματισμού για κατοικίες, καταστήματα,  επαγγελματικούς χώρους, ξενοδοχεία με σωστό σχεδιασμό και άρτια εφαρμογή, με εγγύηση ποιότητας από κορυφαίες εταιρίες στο χώρο και με εγγύηση λειτουργίας από εμάς.

Το λογότυπο της VK Μηχανολόγοι Μηχανικοί.-Μύκονος

Επεξεργασία λυμάτων – Βιολογικοί καθαρισμοί

Το πρόβλημα διαχείρισης των υγρών αποβλήτων, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου δεν υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο, είναι σύνηθες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ο βιολογικός καθαρισμός είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους καθαρισμού των λυμάτων, καθώς αποτελεί την τεχνητή διαδικασία που ακολουθούμε για να εξομοιώσουμε τη λειτουργία της φύσης κατά την αδρανοποίηση των λυμάτων. Τροφοδοτούμε δηλαδή το σύστημα με λύματα και στην έξοδό του έχουμε καθαρό, διαυγές νερό για πάρα πολλές εφαρμογές και χρήσεις.

Μονάδες βιολογικού καθαρισμού μπορούν να εγκατασταθούν για την επεξεργασία λυμάτων από ξενοδοχεία και τουριστικές εγκαταστάσεις, μεμονωμένες κατοικίες και οικισμούς, βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, κτίρια γραφείων, εστιατόρια και κάθε εμπορική εγκατάσταση.

Ιδιαίτερα για τις συνήθεις χρήσεις, όπως κατοικίες, ξενοδοχεία, εμπορικά κτίρια και συγκροτήματα κτιρίων, εγκαθιστούμε compact μονάδες βιολογικής επεξεργασίας οικιακών λυμάτων, που χαρακτηρίζονται από:

 • την απλότητα λειτουργίας
 • το χαμηλό λειτουργικό κόστος
 • μικρές ανάγκες σε συντήρηση
 • είναι εύκολα μεταφερόμενες και έχουν εύκολη τοποθέτηση υπέργεια ή υπόγεια
 • λειτουργούν σε μόνιμη ή εποχιακή χρήση

Επιπλέον οι μονάδες βιολογικού καθαρισμού είναι μια οικολογική λύση που εξαλείφει την ανάγκη συνεχούς αδειάσματος των βόθρων, ενώ εξοικονομεί χρήματα καθώς το παραγόμενο νερό είναι πλήρως απαλλαγμένο από οσμές και μικροβιακό φορτίο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για πάρα πολλές χρήσεις.

Αναλαμβάνουμε την προμήθεια, τοποθέτηση και εκκίνηση της λειτουργίας μονάδων βιολογικού καθαρισμού αστικών λυμάτων, καθώς και την εποπτεία και συντήρησή τους.

Το λογότυπο της VK Μηχανολόγοι Μηχανικοί.-Μύκονος

Ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων

Στη VK Μηχανολόγοι Μηχανικοί πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειες και χρημάτων επεμβαίνοντας και βελτιώνοντας υπάρχουσες μηχανολογικές εγκαταστάσεις είναι πολύ μεγάλες, καθώς:

 • Μεγάλο μέρος των υφιστάμενων εγκαταστάσεων έχει εκτελεσθεί χωρίς σωστό σχεδιασμό ή βάσει της εμπειρίας του εκάστοτε τεχνικού, με αποτέλεσμα  αδικαιολόγητες υπερδιαστασιολογήσεις, κακοτεχνίες κλπ.
 • Οι σύγχρονες ανάγκες δεν καλύπτονται επαρκώς από συστήματα περασμένων δεκαετιών.
 • Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η εμφάνιση νέων προϊόντων παρέχουν πολλές επιλογές βελτιστοποίησης και εξοικονόμησης.
 • Η εξοικονόμηση ενέργειας δεν αποτελούσε βασικό στόχο τα περασμένα χρόνια.
 • Η αύξηση των τιμών των καυσίμων καθιστά  την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων περισσότερο συμφέρουσα από ποτέ.

Στη VΚ Μηχανολόγοι Μηχανικοί αναλαμβάνουμε να σας ενημερώσουμε για τις δυνατότητες ενεργειακής αναβάθμισης στη δική σας περίπτωση και εφαρμόζουμε λύσεις υψηλής ποιότητας προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις και τις ανάγκες σας.

Εγγυόμαστε για τα αποτελέσματα των επεμβάσεων που προτείνουμε, σε κάθε μας έργο εγκαθιστούμε τα απαιτούμενα μετρητικά όργανα προκειμένου να μπορείτε και μόνοι σας να διαπιστώσετε τη μείωση που επιτυγχάνεται στην κατανάλωση ενέργειας.

Το λογότυπο της VK Μηχανολόγοι Μηχανικοί.-Μύκονος

Συμβατικά καύσιμα

Υγραέριο

Η χρήση υγραερίου συνηθίζεται σε περιπτώσεις επαγγελματικών εγκαταστάσεων (εστιατόρια, τουριστικά καταλύματα κλπ.) όπου δεν υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου, καθώς και σε εγκαταστάσεις θέρμανσης κατοικιών, ως εναλλακτικό του πετρελαίου.

Ανάλογα με την απαιτούμενη αυτονομία, η τροφοδοσία του μπορεί να γίνεται σε φιάλες συνδεδεμένες σε συστοιχία ή σε δεξαμενές υπέργειες ή υπόγειες.

Η εγκατάστασή του είναι απόλυτα ασφαλής, εφόσον τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας που προβλέπει ο Τεχνικός Κανονισμός Εγκαταστάσεων Υγραερίου στα Κτίρια. Στη VK Μηχανολόγοι Μηχανικοί φροντίζουμε γι’ αυτό γιατί πιστεύουμε ότι η ασφάλεια των εγκαταστάσεων είναι αδιαπραγμάτευτη.

Ανάλογα με το σύστημα αποθήκευσης που θα επιλεγεί, υπάρχουν περιπτώσεις που απαιτείται άδεια. Η VK Μηχανολόγοι Μηχανικοί αναλαμβάνει τη σύνταξη πλήρους φακέλου αδειοδότησης.

Στερεά καύσιμα-βιομάζα

Με τον όρο αυτό συνήθως εννοούμε ξύλα, pellet, πυρήνα ελιάς, καλαμπόκι, φλούδια αμυγδάλων και συναφή υλικά.

Τα συστήματα βιομάζας προσφέρουν μεγάλη μείωση του κόστους λειτουργίας: ως και 45% από το πετρέλαιο για καύση pellet ή 100% αν το καύσιμο είναι δωρεάν διαθέσιμο (πχ. ξύλα από κλάδεμα ελαιόδεντρων).

Τα μειονεκτήματά τους είναι η δυσκολία στη διαχείριση του καυσίμου (μεταφορά, αποθήκευση, τροφοδοσία), οι αυξημένες εκπομπές στερεών σωματιδίων και οι αυξημένες απαιτήσεις συντήρησης λόγω επικαθίσεων στερεών σωματιδίων.

Φυσικό Αέριο

Στην περίπτωση ύπαρξης δικτύου στην περιοχή σας, το φυσικό αέριο προσφέρει;

 • Οικονομία ως και 40% σε σχέση με το πετρέλαιο.
 • Μειωμένες εκπομπές ρύπων σε σχέση με όλα τα συμβατικά καύσιμα.
 • Ευκολία στη χρήση και τη διαχείριση: είναι διαθέσιμο όποτε το χρειάζεστε, χρεώνεται αφού καταναλωθεί, δεν απαιτούνται παραγγελίες.
 • Δεν απαιτείται δεξαμενή καυσίμου.

Απευθυνθείτε σε εμάς προκειμένου να σας ενημερώσουμε και να αναλάβουμε πλήρως την εγκατάσταση και τη διαδικασία σύνδεσης.

VK Μηχανολόγοι Μηχανικοί

Το λογότυπο της VK Μηχανολόγοι Μηχανικοί.-Μύκονος με πλάτος 200px.
γιατί να συνεργαστούμε

Τεχνογνωσία - Εμπειρία

Τεχνογνωσία - Εμπειρία

Η εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία μας εξασφαλίζουν την επιτυχία σε κάθε εφαρμογή

Εγγύηση

Εγγύηση

Παρέχουμε εγγύηση απόδοσης και καλής λειτουργίας σε κάθε μας έργο

Τεχνική υποστήριξη

Τεχνική υποστήριξη

Δίπλα στους πελάτες, με τοπική παρουσία κι ευθύνη για τη λειτουργία της εγκατάστασης.

Σχεδίαση εφαρμογών

Σχεδίαση εφαρμογών

Σχεδιάζουμε λύσεις (tailor made) μελετώντας τις ανάγκες της εκάστοτε εφαρμογής.

Click to access the login or register cheese

Like it? Share it!